Velkommen – Mujic Consulting!

Velkommen til min blogg om ledelse, stress, utbrenthet og organisasjonsutvikling!

På denne siden vil jeg på vegne av selskapet mitt Mujic Consulting poste en rekke tips og råd om disse emnene. Mujic Consulting tilbyr rådgivning for privatpersoner og organisasjoner innen ledelse, stress, utbrenthet og organisasjonsutvikling. Jeg holder til daglig foredrag og nettbasertekurs på bestilling innen disse emnene.

Sikkerhetsinformasjon:
Emner som handler om stress og utbrenthet er kun ment som informasjon, tips og råd ut ifra forskning og egne erfaringer. Jeg er ikke fagperson og har derfor ikke anledning til å stille diagnose eller utføre noen form for behandling. Hvis du ønsker dette bør du ta kontakt med din fastlege og/eller en psykolog for utredning.

Du kan gjerne ta kontakt med meg her eller på mail: mujic.consulting@gmail.com.

Hilsen

Mirza Mujic

Annonser

9 kommentarer til «Velkommen – Mujic Consulting!»

  1. Hei Arne,

   Det stemmer; jeg er nyoppstartet og vil nok gjøre en endring på ordet psykologisk rådgivning til rådgivning. For jeg holder nettbasertekurs og kurs om emner som ledelse, stress og utbrenthet men har ikke lov til å utrede for diagnose eller behandle personer for dette.

   Hilsen
   Mirza Mujic

   1. Men hvilken kompetanse har du egentlig for å drive med rådgiving innenfor dette feltet?
    Har du noe i tillegg til din formelle kompetanse (utdanning)? Har du mangeårig ledererfaring? Har du mye erfaring fra arbeidslivet i tillegg til frivillige verv?

    Beklager jeg stiller spørsmål – men bare nysgjerrig for hvilken kompetanse en må tilegne seg nå til dags for å kalle seg rådgiver i dette feltet .

    1. Hei,
     Som du kan se ovenfor har jeg master i administrasjon- og organisasjonsvitenskap hvor jeg skrev oppgave om ledelse i Oljedirektoratet samt årsstudium i psykologi (studerer fortsatt). I tillegg har jeg jobbet 2 år på Universitetet i Bergen, dette er ikke så relevant for det selskapet gjør. Jeg må bare presisere at jeg går mot studentorganisasjoner og frivillige organisasjoner, og det er der jeg holder mine kurs innen ledelse, stress og utbrenhet. Her har jeg hatt over 14 styreverv i løpet av de siste 5 årene; både styremedlem, leder og vært med å starte opp en studentorganisasjon og frivillig organisasjon. Her mener jeg at jeg kan kalle meg rådgiver på deltid da jeg ikke gjør dette på heltid.

 1. Hei ja,

  Så dette er egentlig kunnskap hvem som helst kan tilegne seg igjennom å avlegge fag ved UiB som er åpne for alle med opptak? 2 år i en stilling ved UiB – er dette en lederstilling? En stilling med særlig ansvar for medarbeidere og oppfølging av de?
  I det statlige tar det veldig mange år før en får tittelen rådgiver , så kanskje en konsulent hadde vært bedre tittel for slike som driver med litt virksomhet på si? Tittelen «rådgiver» forbinder de fleste med mye faglig tyngde og erfaring – som du kanskje kommer litt til kort med?
  Det viktigste er vel at du er åpen og ærlig med hva du kan og ikke kan, slik at dine kunder ikke føler de «kjøper» noe helt annet………

  1. Hei Arne,

   Jeg tror du misforstår litt her. Jeg jobber kun mot studentorganisasjoner og frivillige organisasjoner, og ikke til typiske statlige organisasjoner og private organisasjoner. Så mine kurs er basert på min masteroppgave, forskning som jeg selv har lest samt mange styreverv og lederverv fra slike organisasjoner. UiB stillingen min var av administrativ karakter som førstekonsulent og har dermed ingen relevans i forhold til de kursene jeg holder her. Begrepsbruken er jeg enig i kan endres til konsulent enn rådgiver selvom jeg kun holder kurs for studentorganisasjoner og frivillige organisasjoner. På lengre sikt er planen å skaffe seg erfaring i arbeidslivet i offentlige organisasjoner og private organisasjoner slik at jeg i framtiden kan holde kurs for slike organisasjoner for selskapet. Jeg er veldig åpen for hva de kan forvente av mine kurs, da jeg selv har fokus på at det som man forventer må være i samsvar med leveransen. Som du også kan se har jeg ikke en hjemmeside utarbeidet, men denne vil komme relativt snart og da vil jeg legge ved min CV slik at folk ser hva jeg har av erfaring fra studentorganisasjoner og frivillige organisasjoner. Takk for mange gode innspill her, særlig det med konsulent-rådgiver spørsmålet!

 2. Arrester meg gjerne, men: Rådgiver eller konsulent er ikke beskyttede titler iht. loven, fordi de sier hva vedkommende jobber med – ikke hvilken kompetanse man har. Men, for meg er ikke tittel det viktigste i denne sammenhengen. Jeg kan personlig anbefale Mirza både til tidligere kommentator her, og alle andre som ønsker gode råd innen ledelse og stressmestring. 🙂

 3. Vil bare på generelt grunnlag gi min støtte til Audun over her: Titler er i stor grad konstruksjoner. De er dermed ikke automatisk verken objektive, faktabaserte eller sanne. De er derimot kontekstavhengige og, ofte, meget tilfeldige. Jeg kjenner ikke Mujic verken som fagperson eller på annet vis, men det er ingen tvil om at han fremstår som engasjert og full av handlekraft, og hans mange verv innen ideelle og frivillige organisasjoner bekrefter dette inntrykket. Det i seg selv vil mange anse som en realkompetanse langt viktigere enn både titler og formalkompetanse. Titler er i beste fall veiledende, i verste fall både ekskluderende og misvisende. Lykke til med kurs- og rådgivningsvirksomhet, jeg håper din entusiasme og kunnskap finner mange gode nedslagsfelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *